למרות שמוצאי אינו הונגרי, ואף על פי זאת - אחד ממאכלי בית אמי האהובים עליי ביותר הנו בלינצ'ס גבינה - בגרסאתו המתוקה.
לקראת חג השבועות, להלן מתכון מוצלח במיוחד וקל להכנה של בלינצ'ס גבינה מתוק. יכול לשמש כקינוח קל, או כמנה ראשונה לארוחת השבועות.
חומרים לחביתיות
• 2 ביצים
• כוס חלב
• מעט מלח
• 3/4 כוס קמח
• כף שמן
• מחמאה לטיגון
חומרים למלית
• 500 גר' גבינה לבנה 5% (מי שמרשה לעצמו - 9% יותר טעים :-))
• 1/2 כוס סוכר
• כפית תמצית וניל
• 1 ביצה
• 3 כפות קמח
• אפשר להוסיף גם 50 גרם צימוקים
הוראות הכנה
• מערבבים את כל חומרי החביתיות לתערובת אחידה.
• מחממים היטב מחבת ללא שמן (יש כבר שמן בחביתיות).
• יוצקים את החביתיות אחת - אחת עם מצקת בתנועות סיבוביות (חצי מצקת = חביתיה).
• מטגנים כל חביתיה מצד אחד בלבד - עד שקצוותיה מתחילים להתרומם מהמחבת.
• מסדרים את כל החביתיות בצד - שם הם יחכו עד לסיום הטיגון.
• מערבבים את כל חומרי המלית היטב - עד לקבלת תערובת אחידה.
• ממלאים את החביתיות באופן הבא:
• במרכזה של כל תביתיה מפזרים בערך כף תערובת, בפס המכסה את השליש הפנימי של החביתיה.
• מקפלים את שני צידיה של החביתיה לכיוון ומעל המילוי.
• מקפלים את שני הצדדים ההפוכים - כמו מעטפה.
• לאחר סיום הכנת כל החביתיות יש לטגן אותן בחמאה ולפזר מעל אבקת סוכר. אם לא רוצים להגיש מיידית - כדאי לחכות עם הטיגון במחמאה עד לשלב ההגשה.
בתיאבון!
זמן הכנות:זמן בישול:סה"כ זמן הכנה:
נכתב על ידי מסעדת רג'ינה - מסעדה כשרה בתל אביב, המציעה תפריט פיוז'ן ישראלי ואפשרות לחדר פרטי במסעדה.